Elitserien : rapport från Stefan Adamsson

Rapport från helgens Elitserie i squash på Kungliga tennishallen:
Med 9 av 14 lagmatcher spelade låg Enskede fyra i tabellen och en poäng före femman i tabellen Stockholms SK. Dock så saknades både Mattias Backman och Romain Tenant pga skada respektive sjukdom vilket såklart är ett stort avbräck för laget.
Det spelades två matcher på lördagen.
Slätta—Enskede​0—4
Jan-Ulf Söderberg—Morten Sörensen 0—3
Nils-Olof Funseth—Stefan Adamsson 0—3
Andreas Karlsson—Sasa Galic 2—3
Michael Koij—Magnus Ryderstedt 1—3
Sörensen vann enkelt mot Sveriges högst rankade squashspelare genom tiderna Söderberg. Söderberg är dock 55 år gammal och spelar fortfarande fin squash, imponerande!
Adamsson var tillbaka från skada och lyckades vinna tre jämna game genom att dra ner på tempo och variera spelet mer än vanligt.
Lagmatchens prestation står Galic för som vänder 0-2 i game och matchboll emot sig till vinst tack vare ett fysiskt spel och att vara kall i de avgörande lägena.
Bra gjort av Ryderstedt att slå den svårspelade och skickliga Michael Koij. Ryderstedt spelade med högre tempo och fick Koij att röra på sig vilket betalade sig lönade sig.

Stockholms SK—Enskede​4—0
Christian Drakenberg—Morten Sörensen 3—0
Jonas Ulvsbäck—Stefan Adamsson 3—2
Mårten Ahlstrand—Sasa Galic 3—1
Victor Carstenius—Magnus Ryderstedt 3—0
Sörensen hade inget att sätta emot Drakenberg idag, men det syntes uppenbart att Sörensen besvärades i sitt rörelsemönster av sin kropp som inte var 100%.
Adamsson tar kommandot mot Ulvsbäck och vinner de två första gamen relativt snabbt. Sen kommer Ulvsbäck in i matchen samtidigt som Adamsson mattas av, det blir ändå jämnt i femte game och 11-9 till Ulvsbäck där.
Galic gör en bra match och pressar Ahlstrand bitvis under matchen men det räcker inte till mer än ett game.
Efter ett jämnt första game mellan Carstenius och Ryderstedt så rinner game två och tre iväg snabbare. Högt tempo i matchen och Carstenius var helt enkelt bättre.

Det blev 4 poäng på två matcher och Enskede halkade ner en placering till plats fem i tabellen inför den avslutande seriehelgen i Malmö 22-23 Maj.

Alla resultat från i helgen och senaste tabell kan ses här: http://squashse.tournamentsoftware.com/sport/draw.aspx?id=78DA4166-57D8-4EF3-B99D-A1D85B0C9EB5&draw=28”>IMG_2748.JPG

Vänligen gilla och dela: