Squashtränare, ett farligt jobb?

Haha jag garvade så mycket igår när jag läste på några post på Facebook av mina squashtränare polare som ger privatlektioner i Frankrike. Jag delade med dem mina erfarenheter där man får bollen rakt på sig eller när eleven inte  förstår övningen och allt går snett.

Den ena squashtränare  Johan ville träna sin elev på att slå boast. Detta är en vanlig träning där tränaren står en meter framför T och lägger upp crossbollar så att eleven svarar med boast. Men denna gången förstod eleven att man skulle öva på Trickle Boast: Trickle boast är en boast fast man siktar på motsvarande sidoväggen. Johan får bollen rakt i huvudet.

Amaury ville träna sin elev på raka forehand slag. Han står och lägger upp en boll i mitten av banan från bakplan. Eleven tvekar mellan forehand och backhand och till slut vänder sig mot Amaury och slår en  stenhård backhand mot bakväggen. Det var nära…

Nicolas har precis börjat sin lektion med en person och båda står på varsin sida för att värma upp och slå till varandra. Det går bra tills Nicolas säger att det dags att byta sida. Då tror eleven att spelet är igång och springer mot honom och ber om let. ”Let. Du flyttade inte dig”.

För min del har jag haft lite svåra situationer där det blivit farligt under lektionen, trots att min svenska försvinner ibland. Men i alla fall en gång så skulle träna en kille på raka volleys. Jag står vid bakhörnet på forehand och han i mitten för att slå volley. Tyvärr förstår han inte att han ska slå innan studsen, låter bollen studsa, ser inte mig och slår rakt i min arm med allt han kunde. Klassiskt.

 

Har ni andra erfarenheter som squashtränare eller spelare? Berätta gärna 🙂

Vänligen gilla och dela: