Tankar inför säsongen och elitseriens premiär.

Här är en intervju av vår lagkapten Stefan Adamsson.

Tankar inför säsongen.

Seriepremiären står för dörren, och i år ser Enskedes elitserielag riktigt spännande ut. Vi fick en pratstund med lagledaren Stefan Adamsson för att höra hur han ser på säsongen, och klart är att han har stora förväntningar på sitt lag.

– Ja, vi har ett starkt lag i år, med flera fina nyförvärv. Främst har vi ju Romain Tenant som är superduktig och en av de absolut främsta spelarna i Sverige. Romain bidrar såväl på banan genom att vinna matcher som utanför med sitt stora squashkunnande. Han verkar vara i väldigt bra form just nu.

– Sedan har vi också fått in Mattias Backman som också är mycket duktig. Han har hållit på länge och tar direkt en plats i laget. Han har stor potential i sitt spel om bara kroppen håller.

– Vårt tredje nyförvärv är danske Jesper Ratzer, världsmästare i racketlon och en mycket duktig squashspelare. Han är i första hand reserv.

Sedan tidigare finns i laget förutom Stefan själv också Morten Sörensen, Gus Hansen och Magnus Ryderstedt. Morten är en av Danmarks absolut bästa spelare som alltid ger allt i varje match – han kan gå in och vinna mot vem som helst.

– Magnus bidrar med massor av energi och höga ambitioner. Han kommer inte alltid att vara ordinarie, men är extremt träningsvillig och är med och krigar om en plats.

– Slutligen har vi Gus Hansen, vår tredje dansk som kommer att ha bra chans att vinna många matcher som fjärdesingel. Tyvärr har vi dock tappat Gustav Gauffin som gått tillbaka till Linköping. Det är synd, en bred trupp är viktig för att vi alltid ska kunna ha ett bra lag.

Vilka förväntningar har du på laget inför säsongen?

– Om vi ställer bästa laget (Morten, Romain, Stefan och Mattias) på banan så har vi alla möjligheter att placera oss högt i tabellen och till och med vinna elitserien. Det förutsätter givetvis att alla gör en kanonsäsong. Vi kommer kanske inte alltid att kunna ha bästa laget i alla matcher, och det blir genast svårare om inte Romain och Morten kan vara med. Våra främsta konkurrenter blir antagligen Malmö, Roslagen, Intersquash och Teknova, som alla kan ställa riktigt bra lag på benen. Våra styrka i år är att både andra och fjärdesingeln ser mycket starkare ut, där kommer vi att ta många fler poäng än tidigare år.

Men vi ser verkligen fram emot säsongsstarten – det kommer att bli spännande. Några veckor senare (6-7/12) är det dags för hemmamatch – då är alla elitlag på plats i Enskede Rackethall, och vi hoppas att så många som möjligt kommer och tittar och hejar fram oss!

Kommentar från Stefan Adamsson om första Elitseriehelgen i Göteborg 8-9 November

Match kl 12 på lördag mot Teknova SK:

Troligt lag:

1. Joey Barrington

2. André Wikström

3. Carl Remle

4. Daniel Forslund

Kommentar: De har bra spelare på alla positioner med en stark etta. Dock har de skadebekymmer ibland och då försämras deras chanser på fjärdesingeln.

Match kl 16 på lördag mot Malmö:

Troligt lag:

1. Sebastian Victor

2. Alex Christenson

3. Björn Angtoft

4. Pontus Rengbo

Kommentar: Malmö har alltid en bred trupp med bra spelare på varje position. Om inte mönstrar det här laget har de fler bra spelare att fylla på med som Joakim Larsson, Jesper Skarman, Paul Morrison m.fl.

Match kl 11 på söndag mot Stockholms SK:

Troligt lag:

1. Christian Drakenberg

2. Jonas Ulvsbäck

3. Christian Borgwall

4. Mårten Ahlstrand

Kommentar: Med den här uppställningen har de ett slagkraftigt lag under förutsättning att spelarna är i form. Ibland har de problem att komma med bästa lag och då blir de ofta försvagade på fjärde och tredje singeln.

Prognos för helgen: Om vi vinner 7 av 12 singlar i helgen tycker jag att det är en bra start på säsongen. Det bäddar för en bra fortsättning. Speciellt med tanke att vi möter två förväntade topplag i Teknova SK och Malmö SRC.

Vänligen gilla och dela: