Träna med fel hand

I lördags var jag nere på Roslagshallen och tränade med min tjej. Hon hade spelat en gång tidigare. Jag spelade med vänster hand så matchen blev jämnare.

Jag har hört talat ganska många gånger att det är jättebra att träna med fel hand om man vill utveckla sitt spel. Det har jag faktiskt upplevt en gång i tiden när jag skadade mig i handleden. Då kunde jag inte hålla min racket på 3 månader och tränade med vänster nästan varje dag.

Efter 3 månader var resultatet förbluffande på hur mycket bättre precision jag hade fått med min höger hand.

Utöver att man förbättrar sin hjärnkapacitet ser jag också några fördelar av att träna då och då med fel hand :

  • Man lär sig tekniken från början utan att ha en sort muskelminne som påminner oss jämnt att ”det här känns fel”. Då kan man fokusera hårdare på vad man gör med sin handled och sitt rack.
  • Man får en ny perspektiv av banan. Man lägger lite mer fokus på hur man ska röra sig korrekt.
  • Man får bättre motion mot en sämre spelare och man hinner tänka på taktiken.
  • Om man är squashtränare så kan det var nödvändigt ibland att komma tillbaka till grunden själv och känna hur man får och hur man lär folk att få koordination och motorik på enkla slag.
  • Roligt att träna på ett annat sätt, man blir kanske lite sur när man missar men det slutar nog oftast med skratt.

Att träna med fel hand utvecklar din hjärna!

”The brain that operates effectively for our every day activities may not be the same parts of the brain which allows us to be creative.

If you’d like to unleash some hidden creativity, try writing with your opposite hand. As bad as my penmanship is, writing with my left hand isn’t really that worse :) It is sometimes the nudge our practical brain needs to “move out of the way” for the creative juices to get flowing again!

The non-dominant hand is actually linked to the non-dominant hemisphere in your brain – the one that isn’t exercised as often. There are studies that show that when you use your dominant hand, one hemisphere of the brain is active. When you use the non-dominant hand, both hemispheres are activated, which may result in thinking differently and becoming more creative.”

Se hela artikel här : http://www.goodfinancialcents.com/benefits-of-using-your-opposite-hand-grow-brain-cells-while-brushing-your-teeth/

 

Vänligen gilla och dela: